Pikantna supa od povrća s rezancima




Pikantna gusta supa za ljubitelje ljutkastog ukusa, koja je kompletan obrok. Odlična je kao preventiva protiv prehlade :) Ovo kvalitetno i nutritivno vrlo bogato posno jelo preporučuju lakoća i brzina pripreme, kao i kuvanje koje je kraće od pola sata. 

Sastojci:
  • 2 kašike susamovog ili maslinovog ulja
  • 1 manji crni luk
  • 10 cm zelenog dela praziluka
  • 150 g pečuraka
  • 1 manji paradajz
  • 1 čen belog luka
  • 1 kaf. kaš. narendanog korena đumbira
  • 700 ml vode
  • prstohvat bibera
  • 1/2 kaf. kaš. soli
  • 1/2 kaf. kaš. korijandera u prahu
  • 1/2 kaf. kaš. ljute mlevene paprike
  • 1/4 kaf. kaš. kurkume
  • prstohvat kumina
završna nota:
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 50 g skuvanih pirinčanih rezanaca 

Količine su za dve osobe.

Priprema:

Oprati, oljuštiti i iseći povrće.

Na tihoj vatri, na ulju, dinstati crni luk, pa kad bude omekšao dodavati: iseckan praziluk, na listiće isečene pečurke, oguljen, na kockice isečen, paradajz, izrendan beli luk i izrendan koren djumbira. Dinstati nekoliko minuta, mešajući, pa sipati toplu vodu. 

Dodati začine: prstohvat bibera i kumina, korijander i kurkumu, ljutu mlevenu papriku - koju može da zameni i obična, iseckana, mala, sveža, feferona. Kuvati supu dvadesetak minuta, dodati so i peršun i skloniti s vatre. Probati supu, pa je dosoliti ukoliko je potrebno. 

Skuvati rezance u slanoj vodi, procediti, pa ih staviti u činijice za serviranje, a preko njih sipati supu. Umesto pirinčanih rezanaca upotrebiti italijanske špagetine. 












Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF