Govedja salata za svaku priliku




Za svaku priliku i za svako godišnje doba :) Ova fina i zasitna salata ne zahteva mnogo vremena, a jede se hladna.

Skuvati goveđu supu. U medjuvremenu početi s pripremom salate.

Sastojci
  • 300 g kuvanog junećeg mesa od rozbratne ili grudi
  • 2 glavice crnog luka srednje veličine
  • 10 kornišona
  • 1 kaf. kaš. senfa
  • ~4 kašike majoneza
  • prstohvat bibera
  • 1/2 kaf. kaš. soli
  • 1 kašika iseckanog peršuna

Količine su za najmanje 2 osobe.

Priprema:

Dok se supa bude kuvala iseckati dve glavice luka na tanka rebarca, posoliti, promešati i ostaviti da stoji barem pola sata. Poklopiti, ili prekriti folijom, da se ne bi širio miris.

Rukom iscediti luk koji će pustiti tečnost, pa ga staviti u čistu činiju. Dodati u istu činiju ohladjenu junetinu iz supe, koju smo rukama iscepkali na komadiće, odnosno vlakna, izbegavajući žilice. Dodati na kockice iseckane kisele krastavce, a količina će zavisiti od njihove veličine, recimo, četiri, pet, većih ili desetak kornišona. Uostalom, to je pitanje ukusa, kao i začinjavanje - jedna ili dve kašičice senfa, četiri ili pet kašika majoneza :)  Dodati biber i peršun, promešati i dosoliti ukoliko je potrebno. Ostaviti salatu da se ohladi u frižideru.

Bez alata nema zanata, pa je tako i u kuhinji važno da imamo oštar nož, jer s tupim nećemo moći da isečemo luk, s početka teksta, na tanke listiće.











Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF