Kula od paradajza i fete




Kakva večera! :) Užina. Ručak, što da ne?! Pri ovako visokim temperaturama hladna salata je odlično rešenje. 

Sastojci:
  • 1 paradajz srednje veličine
  • 3 koluta feta sira
preliv:
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika jabukovog ili balzamiko sirćeta
završna nota:
  • 1 kaf. kaš. iseckanog bosiljka
  • prstohvat krupne soli

Količine su za jedan tanjir i jednu osobu, ukoliko je salata samostalni obrok. 

Priprema:

Izabrati čvrst i zreo paradajz i na kratko ga spustiti u ključalu vodu, zatim u hladnu, pa ga oljuštiti kao što je napisano na posebnoj temi

Oštrim nožem iseći paradajz na 3 kriške debljine 1-1.5 cm.

Iseći feta sir nožem na kriške debljine 1 cm, pa iz svake kriške modlicom, ili čašom, izvaditi krug veličine kriške paradajza. 

Iseckati bosiljak. Maslinovo ulje pomešati s jabukovim sirćetom. Salata će biti još pikantnija ukoliko u preliv dodamo začinjeno maslinovo ulje.

Složiti salatu. Svaku krišku sira i paradajza umočiti u preliv s uljem i sirćetom i redjati naizmenično na tanjir "u vis". Posuti krupnom solju i preliti pripremljenim prelivom. Posuti iseckanim bosiljkom. 









2 komentara:

  1. Odlična salata, a ovako naredjana i lepo izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prosto mami da je pojedemo :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF