Salata od šargarepe i kupusa




Osvežavajuća, vitaminska, salata, koju možemo da serviramo i kao predjelo. 
Salata je blagog ukusa i dodaće boju posnoj trpezi.

Sastojci:
  • 150 g šargarepe
  • 150 g belog kupusa
  • prstohvat soli
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kaf. kaš. ulja
  • 1 kaf. kaš. meda
  • 1 kaf. kaš. senfa
  • 1 kašika iseckanog peršuna (nije obavezno)

Upotrebite malo celera u prahu ako ga imate.

Priprema:

Pripremiti preliv. U činijici pomešati med, prstohvat soli, sok od limuna, ulje i senf.

Oljuštiti i oprati šargarepu, pa je narendati "na krupno" ili nešto izmedju sitnog i krupnog.

Oprati komad kupusa, skinuti spoljne listove ukoliko je potrebno, pa ga sitno iseckati ili izrendati. Ovlaš izgnječiti rukom, tek toliko da kupus omekša. Ako je kupus fino, sitno, seckan, nije potrebno gnječenje. 

U činiji pomešati povrće, pa preliti pripremljenim prelivom i promešati. Po želji dodati fino iseckan peršun i celer u prahu. Ovako pripremljena salata se odmah servira, jer će povrće s prelivom vrlo brzo omekšati i uvenuti.













Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF