Potaž od bundeve s ruzmarinom




Još jedna obrok-supa, kakve volim i forsiram. Brzo se sprema, ne zahteva stajanje uz šporet, jede se kašikom baš kako stručnjaci preporučuju i vrlo je zdrava. Karotin iz bundeve usporava starenje :) 

Sastojci:
  • 300 g očišćene bundeve
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 manja šargarepa
  • 1 manji krompir
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kaf. kaš. suvog ruzmarina
  • 1/2 kaf. kaš. bosiljka
  • 1 litar tople vode
  • 1 kaf. kaš. soli
  • prstohvat bibera
završna nota:
  • 2 kašike kisele pavlake

Količine su za 2-3 osobe.

Priprema:

Bundevu, šargarepu i krompir oprati, oljuštiti, isprati, pa iseći na kockice. 

Zagrejati ulje na tihoj vatri, pa dodati sitno isečen crni luk. Kada bude omekšao, dodati isečeno povrće i cele čenove belog luka. Naliti toplom vodom tek nešto iznad povrća, a zatim začiniti biberom, ruzmarinom i bosiljkom, pa kuvati na tihoj vatri najmanje 30 minuta, ili dok povrće ne bude sasvim omekšalo. Dolivati toplu vodu, ukoliko bude bilo potrebno, da bi se održao nivo tečnosti iznad povrća.

Ostaviti nekoliko minuta da se prohladi, pa supu izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom. Tada je posoliti, probati, pa doterati ukus. 

Servirati uz kiselu pavlaku i prepečene komadiće hleba - krutone.











Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF