Instant prezle




Kada nam ostane hleb od juče s kojim ne znamo šta ćemo, ili se dogodilo da u ostavi nema dovoljno prezli, možemo da ih napravimo za tridesetak minuta. Po meni, finije su nego industrijske prezle, sitnije, ukusnije, u svakom slučaju - svežije :)

Sastojci:
  • nekoliko kriški hleba 

Priprema:

Ugrejati rernu na 150°C. U pleh staviti hartiju. Iseći nekoliko kriški hleba, pa ih staviti u pleh. Peći, zapravo, sušiti hleb 20-30 minuta, dok ne dobije zlatno-žutu boju.

Ostaviti dvopek nekoliko minuta da se prohladi, pa ga izlomiti na komade koje ćemo staviti u blender i samleti. Umesto blendera poslužiće mašina za mlevenje oraha. Prosejati dobijene prezle kroz sito ili cediljku za supu, tako da samo najfinije mrvice prodju kroz mrežicu.

Upotrebiti odmah, ili ostaviti na vazduhu preko noći da bi se sasvim osušileu činiji pokrivenoj gazom, a zatim ih odložiti u čistu i suvu teglu za naredne dane. 









Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF