Odličan obrok za ove tropske dane dolazi iz moje knjižice s hladnim jelima. Salatu možemo poslužiti u bilo koje doba dana od jutra do večeri, uz puter i tostiran hleb ili krekere.
Sastojci:
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 1 veza rotkvica
- 100 g rukolice
- sok od 1/2 limuna
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 2-3 kašike majoneza
- 4 kašike sveže pavlake za kuvanje 20% mm
Navedene mere su za 2 osobe.
Priprema:
Jaja kuvati 10-15 minuta da bi bila tvrdo kuvana. Preliti ih hladnom vodom i ostaviti da se ohlade. Oljuštiti jaja i iseći ih na kolutove.
Očistiti rotkvice, oprati ih i iseći na kolutiće.
Oprati rukolicu i osušiti je čistom kuhinjskom krpom.
Sastojke staviti u činiju za salatu. Rukolicu složiti u vidu venca, a u sredinu venca staviti salatu od jaja.
Pokapati sastojke sokom od limuna, posoliti i pobiberiti.
Majonez pomešati sa svežom pavlakom i time preliti salatu.
Salatu služiti uz puter i tostiran hleb ili krekere.
odlična ideja!
OdgovoriIzbriši🌼🌼🌼
Izbriši