Salata od jaja "Proleće"




Odličan obrok za ove tropske dane dolazi iz moje knjižice s hladnim jelima. Salatu možemo poslužiti u bilo koje doba dana od jutra do večeri, uz puter i tostiran hleb ili krekere.

Sastojci:
  • 4 tvrdo kuvana jaja
  • 1 veza rotkvica
  • 100 g rukolice
  • sok od 1/2 limuna
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
preliv:
  • 2-3 kašike majoneza
  • 4 kašike sveže pavlake za kuvanje 20% mm

Navedene mere su za 2 osobe.

Priprema:

Jaja kuvati 10-15 minuta da bi bila tvrdo kuvana. Preliti ih hladnom vodom i ostaviti da se ohlade. Oljuštiti jaja i iseći ih na kolutove. 
Očistiti rotkvice, oprati ih i iseći na kolutiće. 
Oprati rukolicu i osušiti je čistom kuhinjskom krpom.

Sastojke staviti u činiju za salatu. Rukolicu složiti u vidu venca, a u sredinu venca staviti salatu od jaja. 

Pokapati sastojke sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. 

Majonez pomešati sa svežom pavlakom i time preliti salatu.

Salatu služiti uz puter i tostiran hleb ili krekere. 











2 komentara:

Print Friendly and PDF