"Oreo" kolači sa sirom




Srećna Nova godina dragim prijateljima i čitaocima ovog bloga. 

Mini Oreo Cheesecake me je očarao svojim izgledom i najsladji je mini desert koji sam videla u novije vreme :) Jednostavna "oreo" kora od samo 2 sastojka, dopunjena je kremastim, kiselkastim i osvežavajućim filom od sira i milerama. Desert nije mnogo sladak i pogodan je za bilo koje doba godine.

Sastojci:
kora:
  • 8 oreo keksova
  • 3 kašike istopljenog putera
fil:
  • 4 oreo keksa
  • 200 g "ella" sira (pola pakovanja)
  • 60 g milerama
  • 60 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 sitnije jaje 
finale:
  • 120 ml slatke pavlake (pola pakovanja)
  • 2 izmrvljena oreo keksa

Navedene mere su za 6 kolača. U pakovanju "oreo" keksa od 176 g ima više nego dovoljno keksa za recept. 

Priprema:

Pre početka pripreme držati sastojke 30 minuta na sobnoj temperaturi. 

Priprema kore:
Uključiti rernu da se greje na 175°C.
U blenderu fino samleti 8 keksova. Prebaciti u činiju i dodati istopljen puter. Promešati i sjediniti sastojke. U pleh za mafine staviti korpice. U svaku korpicu kašikom sipati i jednako rasporediti pripremljen keks. Dnom od čiste čaše lagano pritisnuti keks u svakoj korpici. 
Staviti pleh u zagrejanu rernu i peći 5 minuta. Izvaditi iz rerne.

Zadržati temperaturu rerne na 175°C.

Priprema fila:
U blenderu krupnije samleti 4 keksa.
U činiju staviti sir, mileram, vanilin šećer i šećer. Mutiti mikserom dok ne dobijemo finu, kremastu, smesu. U toku mućenja skidati kremu sa oboda činije. Dodati jaje i najmanjom brzinom promešati sastojke. Dodati krupno samleven keks i promešati kašikom. 

Rasporediti fil kašikom preko ispečenih korica u korpicama. Vratiti pleh u zagrejanu rernu i peći oko 15 minuta, ili dok kolači ne porumene po svojim ivicama, a odozgo budu čvrsti na dodir. Izvaditi pleh iz rerne i ne vadeći korpice ostaviti da se hlade oko 1 sat, a zatim pleh staviti u frižider još 1 sat, ili preko noći. Pokriti pleh plastičnom folijom.

Umutiti pavlaku prema uputstvu proizvodjača.

Ohladjene korpice oprezno izvaditi iz pleha i ukrasiti umućenom pavlakom i komadićima "oreo" keksa. Čuvati ih u frižideru. 













Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF