Salata od krastavaca




Dobra je caciki salata, ali je dobra i klasična, tradicionalna salata, koja se savršeno slaže s kuvanim i pečenim jelima. Salata od krastavaca je naročito komplementarna s jelima od boranije.

Sastojci:
  • 2 krastavca srednje veličine
  • 2 čena belog luka, ili beli luk u prahu
  • 1 kaf. kaš. iseckane mirodjije
  • 2-3 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kaf. kaš. soli 

Priprema:

Oprati i oguliti krastavce, pa ih oštrim nožem iseći na tanke, ali ne i prozračne, kriške. Probati komadić da se uverimo da krastavac nije gorak, jer ako jeste, onda ne vredi da njime kvarimo salatu.

Posoliti, dodati sirće i ulje, zatim promešati. Probati pa doterati ukus. Sitno iseći beli luk, pritisnuti ga pljosnatom stranom noža da bi pustio svoje sokove, pa ga staviti preko salate.

S obzirom da je mirođija vrlo aromatična, ne bi trebalo preterivati s količinom. Iseći je, pa posuti preko salate. Pokriti salatu i ohladiti je pre serviranja.













Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF