Sastojci:
- 2 kašike putera i (ili) ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 manji praziluk
- 2-3 krompira srednje veličine
- 3 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 150 g zamrznutog graška
- 100 ml pavlake za kuvanje 20% mm
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- ~1.5 litara vode
Priprema:
Pripremiti povrće, oljuštiti ga i oprati. Crni luk iseći na kockice, praziluk na kolutiće. Krompir, šargarepu i koren peršuna iseći na kockice. Zagrejati 1.5 litara vode.
U dubljoj šerpi na tihoj vatri zagrejati puter i (ili) ulje.
Dodati luk i praziluk, pa dinstati nekoliko minuta, mešajući, uz oprez da luk ne požuti. Dodati kockice krompira, posoliti i pobiberiti. Dinstati još nekoliko minuta. Dodati kockice šargarepe i korena peršuna. Povrće preliti zagrejanom vodom i kuvati oko 30 minuta, dok sasvim ne omekša.
U drugoj šerpici skuvati zamrznut grašak prema uputstvu proizvodjača, orijentaciono 15 minuta.
Izmiksati sastojke iz supe pomoću štapnog miksera, ili u blenderu. Dodati skuvan i ocedjen grašak i pavlaku za kuvanje. Neka supa prokuva još jednom. Ako je potrebno, dodati malo vruće vode. Proveriti da li je supa dovoljno začinjena. Servirati odmah. Jela s krompirom se ne podgrevaju.
Nema komentara:
Objavi komentar