Sastojci:
piletina u marinadi:
- 2 pileća filea, oko 400 g
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica meda
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašičica soja sosa
- 1/4 kašičice crvene mlevene paprike
- prstohvat bibera
- prstohvat soli
- ulje za prženje mesa
- 200 g mešanog zeleniša - rukolica, baby spanać, zelena salata
- 1 sitnija kruška
- 8 polovina oraha
- 1 komad mladog luka
- 2 kašike maslinovog ulja ili ulja u kome se pržila piletina
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica meda
- 1-2 kašičice jabukovog ili balzamiko sirćeta
- prstohvat soli
Navedene količine su za 2 osobe, ako je salata ceo obrok.
Priprema:
Priprema piletine:
Pileće filete isprati pod hladnom vodom i posušiti kuhinjskim ubrusom. Očistiti od žilica, masnoće i opnica.
U činiju dodati sok od limuna, soja sos, prstohvat bibera, prstohvat soli, crvenu mlevenu papriku, med i izrendisan beli luk. Dobro promešati, pa dodati pripremljeno belo meso. Uvaljati ga u marinadu i ostaviti 10-20 minuta. Okrenuti meso jednom za vreme mariniranja. U dubljoj šerpici zagrejati na tihoj vatri nekoliko kašika ulja, pa dodati meso bez marinade. Prvo ga zapeći sa svih strana, zatim delimično poklopiti šerpicu i dinstati meso oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kriške.
Priprema preliva:
U činijici izmešati senf, jabukovo ili balzamiko sirće, med i so. Dodati maslinovo ulje ili ohladjeno ulje u kome se pržila piletina, pa dobro izmešati i sjediniti sastojke. Probati i doterati ukus.
Priprema salate:
Zelenu salatu, baby spanać i rukolicu očistiti i dobro oprati u hladnoj vodi. Ocediti i staviti u činiju. Krušku oprati, prepoloviti, izvaditi semenke i iseći na komadiće. Dodati u činiju. Iseckati orahe i dodati u činiju. Mladi luk očistiti i oprati, pa iseckati i dodati u činiju. Dodati isečeno meso. Odmah servirati uz pripremljen preliv.
Nema komentara:
Objavi komentar