Ponekad najbolji recepti dolaze u malim pakovanjima, baš kao što su ovi fini paketići s nadevom od spanaća i parmezana. Pregršt ukusa upakovano je u svakom komadu :) Priprema je jednostavna i brza zato što radimo sa zaledjenim, polugotovim, proizvodima.
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa (pola pakovanja)
- 3 kašike brašna za razvijanje testa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 6 briketa zamrznutog spanaća
- 1 manja crvena pečena paprika
- 1 krupniji čen belog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 30 g izrendanog parmezana
- 1 žumance za premazivanje
- krupna so za posipanje
- 1 kašika parmezana za posipanje
Od navedenih mera izaći će 8 paketića.
Priprema:
Izvaditi lisnato testo iz zamrzivača. Dok budemo pripremali nadev, testo će omekšati. Ukoliko ćemo koristiti pečenu papriku iz zamrzivača, izvaditi je nešto ranije.
Priprema nadeva:
Na tihoj vatri zagrejati ulje, pa dodati sitno seckan crni luk. Dinstati nekoliko minuta, pa dodati iseckan beli luk i brikete spanaća. Mešati.
Očistiti papriku, sitno je iseći i dodati u tiganj sa spanaćem. Posoliti i pobiberiti. Mešajući dinstati nekoliko minuta, dok sva tečnost ne bude isparila. Ostaviti da se ohladi.
Dodati parmezan, promešati i proveriti da li je nadev dovoljno slan.
Priprema lisnatog testa:
Uključiti rernu da se greje na 200°C. Na pleh od šporeta postaviti hartiju. Žumance za premazivanje dobro sjediniti s par kapi vode.
Omekšalo testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj podlozi u kvadratni oblik dimenzija ~30 x ~30 cm. Nožem iseći ivice i poravnati kvadrat. Podeliti ga na 4 jednaka dela. Svaki dobijeni kvadrat podeliti po dijagonali na 2 trougla. Dobićemo 8 trouglova za 8 paketića.
Na sredinu svakog trougla staviti nadev od spanaća.
Vrhove trougla prebaciti preko nadeva i preklopiti jedan preko drugog, kao što je prikazano na fotografijama. Preklope premazati žumancetom, a zatim i ceo paketić odozgo namazati žumancetom i staviti na pripremljen pleh. Posuti krupnom solju.
Staviti pleh u zagrejanu rernu i peći oko 15 minuta, dok pecivo ne bude porumenelo. Posuti parmezanom i servirati toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar