Sočne pileće rolnice




Savršeno jednostavan, efektan i zdrav način pripreme pilećeg belog mesa. 
Od običnih pilećih grudi možemo napraviti odlično glavno jelo, puneći ih ukusnim nadevom i oblažući hrskavim omotačem. 

Sastojci:
  • 2 pileća filea, oko 400 g
  • 4 kašike pesto sosa
  • 1 kašika izmrvljenog feta-sira
  • 1 veća pečena crvena paprika
  • 2 prstohvata bibera
  • 4 prstohvata soli
  • 3 kašike ulja
finale:
  • 5 kašika prosejanih prezli
  • 1/2 kašike mlevene crvene paprike
  • 1 kašika parmezana

Navedene mere su za 2 osobe. Pesto sos možemo i sami napraviti istog dana ili ranije. Recept se nalazi na posebnoj temi "pesto s peršunom".

Priprema:

Ukoliko nemamo industrijski pesto sos, napravićemo ga sami. Recept se nalazi na odvojenoj temi

Ispeći jednu finu, mesnatu, veću crvenu papriku, pa je oljuštiti. 

Pekač namazati uljem. Rolnice ne sabijati u malu posudu za pečenje, da bi se fino ispekle sa svih strana.

Uključiti rernu da se greje na 190°C.

Pripremiti smesu za paniranje. Prosejati prezle da bismo dobili najfinije mrvice. U podužoj posudi izmešati prezle, mlevenu papriku i parmezan. Pripremiti jači i deblji konac za vezivanje mesa. 

Pileće filete isprati pod hladnom vodom i posušiti kuhinjskim ubrusom. Očistiti od masnoće, pa oprezno, oštrim nožem, zaseći deblji deo mesa. Razviti šniclu i lagano je izlupati tučkom ili dnom tiganja preko plastične folije, ili čiste kese za zamrzavanje hrane. Posoliti i pobiberiti.

Preko šnicle namazati pesto sos pomešan s feta sirom. Odozgo staviti polovinu pečene paprike i posoliti prstohvatom soli. Nadev ne bi trebalo da bude u debelom sloju zato što nećemo moći da urolamo šniclu.

Zarolati meso s one strane koja nam odgovara. Dobijenu rolnicu vezati debljim koncem na 3 mesta. Konac vezujemo prvo po sredini rolnice, a zatim vežemo krajeve. Premazati rolnice uljem i staviti u posudu s prezlama, parmezanom i mlevenom paprikom, pa ih uvaljati sa svih strana da budu sasvim obložene. 

Staviti pileće rolnice u zagrejanu rernu i peći 25-30 minuta, ili dok iz piletine ne prestanu da izlaze sokovi. Ako bude bilo potrebno, pokriti posudu alu-folijom. Izvaditi posudu iz rerne i ostaviti da se meso malo prohladi. Skloniti konac. Meso iseći na šnite. Servirati uz saft od pečenja. 















Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF