Goveđa salata za svaku priliku




Goveđa salata za svaku priliku i za svako godišnje doba. Ova fina i zasitna salata ne zahteva mnogo vremena za pripremu, a servira se dobro ohlađena, pa je pravi izbor za sve proslave i praznike kada planiramo više jela - zato što je možemo pripremiti dan ranije. 

Sastojci
  • 300 g kuvanog junećeg mesa od rozbratne ili grudi
  • 2 glavice crnog luka srednje veličine
  • 6-10 kornišona 
  • 1 kašičica senfa
  • 3-4 kašike majoneza
  • 1 prstohvat bibera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika iseckanog peršuna

Navedene mere su za 2 - 4 osobe.

Priprema:

Skuvati goveđu supu. 
Pri kraju kuvanja supe oštrim nožem iseckati dve glavice luka na vrlo tanka rebarca, malo posoliti, promešati i ostaviti najmanje pola sata. Poklopiti činiju, ili je prekriti plastičnom folijom, da se miris luka ne bi širio. 
Rukom iscediti luk koji će pustiti tečnost, pa ga staviti u čistu činiju. Dodati u istu činiju ohladjenu junetinu iz supe, koju smo rukama iscepkali na komadiće, odnosno vlakna, izbegavajući žilice. Dodati na kockice iseckane kisele krastavce, a količina će zavisiti od njihove veličine. Važno je da crni luk i iseckani kiseli krastavci budu dobro oceđeni, da ne bi razvodnili salatu. 
Dodati majonez, senf, so, biber i iseckan peršun, promešati, probati i dosoliti ako je potrebno. Ostaviti salatu da se ohladi u frižideru.













Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF