Goveđa salata za svaku priliku i za svako godišnje doba. Ova fina i zasitna salata ne zahteva mnogo vremena za pripremu, a servira se dobro ohlađena, pa je pravi izbor za sve proslave i praznike kada planiramo više jela - zato što je možemo pripremiti dan ranije.
Sastojci:
Navedene mere su za 2 - 4 osobe.
- 300 g kuvanog junećeg mesa od rozbratne ili grudi
- 2 glavice crnog luka srednje veličine
- 6-10 kornišona
- 1 kašičica senfa
- 3-4 kašike majoneza
- 1 prstohvat bibera
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika iseckanog peršuna
Skuvati goveđu supu.
Pri kraju kuvanja supe oštrim nožem iseckati dve glavice luka na vrlo tanka rebarca, malo posoliti, promešati i ostaviti najmanje pola sata. Poklopiti činiju, ili je prekriti plastičnom folijom, da se miris luka ne bi širio.
Rukom iscediti luk koji će pustiti tečnost, pa ga staviti u čistu činiju. Dodati u istu činiju ohladjenu junetinu iz supe, koju smo rukama iscepkali na komadiće, odnosno vlakna, izbegavajući žilice. Dodati na kockice iseckane kisele krastavce, a količina će zavisiti od njihove veličine. Važno je da crni luk i iseckani kiseli krastavci budu dobro oceđeni, da ne bi razvodnili salatu. Dodati majonez, senf, so, biber i iseckan peršun, promešati, probati i dosoliti ako je potrebno. Ostaviti salatu da se ohladi u frižideru.
Nema komentara:
Objavi komentar